Gudmor & Gudfar

De som får äran är:
Tommy, Sandra & Sara. Han får 2 st gudmammor, eller fadderföräldrar som det heter nu för tiden :)
Dopet blir första helgen i september. Haha vi är ute i god tid och planerar vi :)

Nog om det, det får jag blogga mer om när det närmar sig.
Vilket väder vi har! Jag, Milton och Sara gick upp till lillänge idag, lunchade med mamma och systrarna, sen gick vi runt där och strosade lite. Var även på apoteket och köpte minifom, jag hoppas att dom funkar bättre än dom där semper dropparna för dom var bara skit tyckte jag, märkte ingen skillnad alls. Så imorgon ska jag börja med minifom istället.
Alltså jag fattar inte varför allt till barn ska vara så dyrt! 30ml för 110 spänn, bra kilopris det.

Nu har vi tvättstugan, jävligt roligt ska du se i detta väder. Men vi var tvungen, har snart inte tvättat på 2 veckor å det blir ju lite tvätt med en liten bebis hemma. Btw, vi var ju i tidningen idag också, så här såg vi ut :)




Imorgon så åker vi till mormor Annicka så att jag får sola lite :)
På torsdag så åker vi till byn mitt ute i ingenstans, Hennan kallas den för.



Mamman & Milton






Sommaren, det är min årstid..

Nu har vi nästan kommit hem från en kvällspromenad, Milton sover så bra i vagnen så vi försöker vara ute å gå så mkt som möjligt. Vi pratar alltid om allt mellan himmel och jord, och ikväll var samtalsämnet USA. Jag sa att jag skulle så gärna vilja bo någonstans där det alltid var sommar, för varken höst vinter eller vår tycker jag om. Visst hösten kan vara mysig när färgerna på löven byter färg, julen är alltid mysig om det är mycket snö, våren är härlig när snön börjar smälta och det börjar bli varmt! Men ändå så är det sommaren jag älskar. Bische tyckte då att vi skulle flytta någonstans till USA när vi blev gamla. Oh ja det vill jag göra sa jag då! Man tjänar mer pengar där så då kan jag bli hemmafru, haha ;) både mat och bensin är billigare och om man bor tex i Miami eller LA så är det ju sommar året runt. Underbart!
Drömma får man göra :)

Idag så var vi en sväng på exponorr, kanske inte var värt att betala in sig 80 spänn, men det var ändå kul att kolla på alla grejer.
Eftermiddagen spenderade vi hemma hos mamma där vi även fick middag. Makaronsallad stod på menyn, och till efterrätt fick vi jordgubbspaj, yummie! :) Jag vet att man inte ska äta jordgubbar när man ammar, men åt bara någon enstaka så det kan väl inte göra något tycker man.
Kvällen spenderade vi med Tommy och Monia, vi spelade lite kubb. Jag älskar kubb :)

Jag älskar sommaren!

Premiärtur på stan.

Japp idag så gick jag, Milton, Sara å Mikaela ner på stan.
Först så var vi på Babyproffsen för jag skulle dit med vagnjäveln rent ut sagt. Men köper en vagn för nästan 7500 å det fungerar inte som det ska, då blir man irriterad. Ska dit å lämna in den på torsdag så att dom får kolla på den. Sånt här blir jag så less över, det finns ju en anledning till att man köper nytt! Blev också lite inköp där, en mobil som han ska ovanför sin säng och en gullig liten laban borste :) Han har så mkt hår där bak och efter man har badat han så blir han så flurig där :) och så införskaffade jag även ett solparaply till barnvagnen, var så störigt när vi gick in till stan och var tvungen att gå med barnvagnen bakochfram för att solen lyste direkt in på honom och filten bara blåste iväg hela tiden. Det var faktiskt värt dom 300 (!) den kostade.

Sen var det matdax för Milton så vi gick på wedermarks och fikade.
Sen gick vi runt och strosade lite.. Jag hittade äntligen ett par snygga baggyjeans på Ruth, för bara 400 dessutom så jag slog till på dom! är mkt nöjd. Sen hade dom halva priset på alla produkter hos en frisör i stan så där köpte jag en ny spray, schampo och en grej som man ska ha när man plattar håret så att man får mer volym.
Så lite shoppande blev det idag :) Var ju nästan ett år sen jag köpte ett par jeans nu!

Milton var så snäll hela tiden när vi var på stan. Sov hela tiden i vagnen. Då var mamma stolt :) Jag som trodde han skulle skrika och bråka, men icke.
När Bische slutade jobba så åkte vi och åt middag på Tages, vem fan orkar göra middag i det här vädret?!
Sen på Willys för att handla. Och nu känns det som att det är läggdax snart. Hoppas Milton också tycker det :)

Godnatt!

Ont i magen.

Mammas lilla älskling har så ont i magen. Han börjar skrika helt utan anledning och han pruppar som en stor karl stackarn. Har iaf varit på apoteket och köpt semper droppar till honom, så jag hoppas att det blir bättre nu, brukar ta några dagar innan dom verkar.
Mamma har också ont i magen. Har haft det till och från sen förra veckan, och idag fick jag så ont att jag var tvungen att ringa sjukvårdsupplysningen. Det svider till i magmunnen, och så går det över och kommer efter några minuter igen. Sjuksköterskan sa att man kunde ha så efter förlossningen, men hon rekomenderade mig att köpa något flytande på apoteket som jag ska ta efter varje gång jag har ätit. Så jag hoppas att det blir bättre med det, annars måste jag till läkaren. å det vill jag inte!

Imorgon ska vi till BVC, första besöket :) eller BM har ju varit här en gång, men det är första gången vi ska dit. Han måste ha gått upp ganska mkt, känns när man ammar han :)

å nu har ju Bische börjat jobba också. Har faktiskt varit rätt jobbigt dom har två dagarna vi har varit själv, men det har väl varit mkt också för att han har så ont i magen. Han sover typ bara en halvtimme per gång och vaknar sen och är jätte ledsen. Hinner inte göra nånting, så idag kom mamma hit och gick ut å gick med han i vagnen ett tag så jag hann fli undan lite här hemma. Sen när hon kom tillbaka så hade hon med sig Miltons farmor, dom hade träffat varandra på affären så då blev det lite fika medans han sov så sött i vagnen :)

Ikväll har pappa och Milton badat, nu ska vi mysa ner oss i soffan!



Lite bilder också på våran underverk.

                

                

Midsommarfirande.

Känns nästan skönt att den här helgen snart är över. Inte för att jag har haft tråkigt på något vis men det har varit så mkt folk å stoj hela tiden.
I fredags så var vi allihopa hos mamma, vi var inte hemma förän kl ett så Milton var väldigt gnällig. Han ville inte sova när vi kom hem heller utan det tog väldigt lång tid innan han somnade. Sen dess har han varit så gnällig, undra om han har ont i magen? Man blir ju lite frustrerad när man inte vet vad det är, tänk vad lätt allt skulle vara om dom kunde prata :)
Han sover väldigt oroligt också, känns nästan som att han aldrig kommer in i den här riktiga djupsömnen. Kanske blir bättre när pappa å dom åker och det blir lugn och ro. Inte för att det har varit jobbigt när dom har varit här, men det kan ju hända att han blir orolig när det är så mkt folk här hela tiden.

Sitter å funderar på vem som blev den lyckliga vinnaren till 100,000 i Häggenås igår. Jag ville så gärna åka dit, men jag tänker ju inte direkt åka på bingo med Milton.

Jag tog inte ens några bilder från midsommarafton. Har dock lite andra bilder på lillen som jag tänkte lägga in, men det får bli en annan gång.

Nu ska vi till Rossbol och äta middag.

Puss på er!

Milton.

Har egentligen inte tid och ork att skriva nånting men kände att jag var tvungen att uppdatera er lite :)
Kommer antagligen bli väldigt mkt skrivande om Milton hädanefter. Men ska försöka begränsa mig lite :)

Det här med amning, usch vad jag tycker att det är jobbigt.
Från början så tog han bröstet bra och allting gick bra. Men sen efter några dagar så var det som att han inte hade ro att ligga där och suga, eller att det tar för lång tid för mjölken att komma. Vi kör ju fortfarande med ersättning och jag tror inte att jag vill sluta med det heller. Huvudsaken är ju att han blir mätt.
Vi får se hur det blir. Om han blir mätt bara av att ta bröstet så kommer jag så klart att fortsätta amma, men annars så känns det som att jag kommer sluta. Just nu känns det bara jobbigt..

Nu väger han 2805 gram! Är så glad att han går upp så pass bra.

Mitt huvud håller på att sprängas, Milton sover och B sitter vid sin dator.
Ska fråga om han vill komma och mysa lite med mig i soffan innan Milton vaknar. Då är det dax för mat, blöjbyte och sen sängen!

Godnatt.

När lilla Milton kom till världen..

Allting började på natten mot fredag..
Jag vaknade och var kissnödig så att jag höll på att sprängas, ställde mig upp och då började det sippra nedför benen på mig. Jag trodde redan då att det var vattnet som hade gått.
Ringde förlossningen på dan och dom ville att vi skulle komma in utifall det var vattnet, men allting såg bra ut och dom trodde att det säkert kunde dröja ett par veckor till.
Så vi åkte hem och tänkte ha en liten myskväll med tv-spel å godis :)

Strax efter kl 22 så stod jag i köket och höll på med nånting när det började sippra igen, och denna gången ännu mer. Det slutade inte heller så jag tänkte att nu måste det ju vara nånting. Ringde till förlossningen och dom tyckte att jag kunde vänta hemma tills värkarna satte igång eftersom jag redan hade varit där en gång då på fredagen.
Efter ca 10 minuter efter att jag hade pratat med henne satte det igång, och det gjorde ont som satan! Gick och ställde mig i duschen, men det hjälpte inte, hade fortfarande lika ont. Slut på alvedon! Ringde till mamma så hon fick komma hit med det, proppade i mig två stycken men det hjälpte inte heller. Mamma sa hela tiden att vi skulle åka in, men jag ville vänta. Till slut stod jag inte ut längre och ringde till förlossningen, kärringjäveln rent ut sagt ville att jag skulle vänta ännu längre eftersom jag inte hade haft värkar så länge. Men dom kom ju så tätt och gjorde så ont så jag sa att vi kommer ändå.

Väl inne på förlossningen var jag öppen 6 cm! Det var bara att svida om och skynda in till en förlossningssal, haha var nöjd jag var då pga att hon tyckte att jag skulle vänta ännu längre.

Värkarna kom väldigt tätt, vet inte riktigt hur tätt men till slut sa jag bara att nu måste jag trycka på. Då kände hon en sista gång, 10 cm! Yes då fick jag äntligen börja krysta. Allting gick jätte bra, tror jag :) Jag var inne i min egen lilla värld där lustgasen var min bästa vän :) Helt plötsligt så börjar det springa in en massa andra personer in i rummet, jag fattade ingenting utan fortsatte trycka på. Och till slut efter ca 20 minuters krystande så kom lilla Milton! Jag fattade inte först vad som hände, allt gick ju så fort! Klockan 23,10 kom vi in på förlossningen och 00,27 är han född, en timme och tjugo minuter gick allting på. Min BM sa att hon aldrig varit med om en förstföderska som det har gått så fort för.

Efteråt så fick jag reda på att hjärtljuden hade sjunkit på honom för han hade navelsträngen runt halsen, så dom hade tagit sugklocka på honom. Men det hade dom egentligen inte behövt göra men dom gjorde det bara som en säkerhetsåtgärd.
Sen kändes det som att tiden stod stilla, när han låg där och jag fick se honom i ögonen för första gången. Det var en magisk känsla.
Bische var jätte duktig också under förlossningen, även fast jag inte brydde mig i han så mkt just då, haha, så visste jag att han var där hela tiden. När Milton ploppade ur så var han tvungen att sätta sig lite, han blev nog lite överväldigad då :)

Min förlossning var helt klart positiv rakt igenom. När jag pratade med läkaren efteråt så sa han att nästa barn så måste jag nog komma in ännu snabbare. Jag kanske är gjord för detta helt enkelt ;)

Det som var värst var efteråt tyckte jag när dom ska känna där nere, och även sy som jag fick göra. Och sen det här läkandet! Det är först idag som det äntligen känns bättre, har känts som att jag har haft träningsvärk fast 10 gånger värre från midjan och neråt.

Klart det gjorde ont så in i helvete, men det var det helt klart värt i slutändan.. Nu skulle jag aldrig klara mig utan min Milton.



Mammas fina pojke!



Mammas två fina pojkar :)

Tusen tack!

För alla gratulationer och lyckönskningar.

Nu är vi äntligen hemma, kom hem igår kväll. Allt känns som overkligt, ja så tycker väl alla när man blir förälder :)
Men tänk att jag är mamma! och tills världens sötaste kille dessutom ;)

Idag var vi in på BB igen för att väga honom, han hade gått upp 10gram. Inte så mkt att hurra för, men det går ju iaf åt rätt håll. Ska dit imorrn igen..
Idag så har också farmor och farbror varit här och hälsat på. Sandra och Bella var också förbi en sväng :) Roligt med besök, synd bara att man är så trött å seg att man knappt orkar vara social.

Fick iaf sova 4 timmar i streck inatt, så skönt! Tänk hur mkt man uppskattar sömn just nu. Har väldigt svårt att vila på dagen så det blir ju tyvärr ganska få sovtimmar.

Milton ligger å sover och B är iväg och tränar en sväng. Måste snart väcka han för att ge han mat, fan vad tråkigt det är att behöva väcka han. Men han måste ju bli stor å stark :)

Har inte ens orkat prata med någon knappt sen jag kom hem, men jag hör av mig så fort jag känner mig piggare!
Och föresten, för er som har frågat om vi hamnade på prematuren så nej det gjorde vi inte. Allting gick jätte bra :)
Kommer bilder och förlossningsberättelse snart..

090606 kl 00.27

Kom våran lilla Milton ut till oss. 2720 gram och 48cm lång. Tänkte att jag skulle skriva en förlossningsberättelse sen :)
Allting har iaf gått jätte bra, är dock väldigt trött. Var en jobbig natt, lill killen ville inte alls sova, bara tutta hela tiden.

Vi hoppas på att åka hem imorgon, inatt kl ett ska dom komma in och ta prover på honom så om allting ser bra ut så är det väl bara att åka imorgon.
Ska amma var tredje timme inatt eftersom han var så liten.. Båda mina killar sover nu så jag tänkte också prova mig på att slå igen ögonen en stund.

Kunde jag få en bättre födelsedagspresent än det här?! :)
Det är så mkt som snurrar i min skalle just nu att jag inte ens vet vad jag ska skriva.

Jag blir så lycklig bara av att sitta och titta på min lilla kille, eller ja på min stora också för den delen :)
Godnatt!

För jag vill ta studenten..

Ja det vill jag! :)
Idag är det studenternas dag. Å jag blir så avundsjuk! :) Varje år så blir jag det. Jag har ju aldrig tagit studenten, något som jag kommer ångra tills jag dör.
När cimona, tommy mfl tog studenten så var jag också med på ett hörn. Snodde en studentmössa av någon (det har jag dåligt samvete för än idag kan jag lova!), någon Henrik som gick hotell och restaurang om jag inte minns fel. Så jag var Henrik för en kväll, och hade suuuper roligt! :) sorry för det där med mössan iaf..

Mitt i allt så var vi tvungen att åka in till förlossningen, tog typ en halvtimme genom stan. Vi tänkte ju inte på det, puckon.
Trodde att vattnet gick inatt, vaknade av att jag var så pissnödig så att jag höll på att dö, när jag ställde mig upp så rann det bara ner efter benen på mig. Satte på mig en binda och gick å la mig igen, när jag vaknade imorse så var det lite fuktigt i bindan men inget farligt. Men det har liksom hållt på att "sippra" hela tiden sen dess, så jag ringde till förlossningen vid 12 tiden och frågade vad dom tyckte att jag skulle göra.. Så det blev en liten tripp dit idag. Men det fanns gott om fostervatten kvar, så antagligen så måste han ligga och trycka på blåsan hela tiden. haha pinsamt att jag trodde att vattnet hade gått när jag hade kissat på mig.. Eller det var ju inte direkt urin heller, för det luktade ingenting och var alldeles genomskinligt. Aja, strunt samma, allt såg bra ut iaf och det är ju viktigast. Det är ju ändå 2 veckor kvar till bf, så man får väl stå ut ett tag till. Men jag tycker att han kan komma ut till mamma och pappa nu :)

Ikväll har jag och älskling tv-spels kväll, imorgon ska han jobba och jag har ingen aning om vad jag ska göra. Och på söndag ska vi fira mig :)

Trevlig helg!

Förvärkar!

Gaaahh! jag blir galen på detta snart. Kan det inte sätta igång på riktigt? Det är inge roligt att ligga å ha ont och så händer det inget mer.
I lördags när jag fick värkar så hade vi haft sex typ en halvtimme innan, och samma igår igen! Kanske lite privat att skriva det så här i bloggen, men jag vill veta om någon vet om det kan bero på det att jag får värkar? Ni som har barn, dela gärna med er av era erfarenheter :)
Har sovit sjukt dåligt inatt, och sen upp halv 7 imorse och började tvätta.

Men ingen vila här inte! :) när jag är klar med tvätten ska jag å mamma åka och handla till smörgåstårta och bullar m.m :)
För på söndag, då är det ingen vanlig dag. Då är det MIN födelsedag :)
Tänk om han skulle komma då. Ja för mig skulle det inte göra nånting, bara han kommer snart! Bara för att man är så less på detta så läre ju jag gå över tiden..

Jag vill ge en extra puss till min älskling också. Han är så duktig, och jag är så stolt över honom.
Puss! :)

RSS 2.0